Psychologen en Coachingspraktijk "Charoƫla"

Met hypnotherapie klachten aanpakken

Het grote voordeel van werken met hypnotherapie is dat we niet alleen praten óver uw klacht, maar dat we doelgericht therapie doen op het niveau waar uw klacht ontstaat, namelijk in uw onderbewuste.

Veel klachten zijn het gevolg van een automatisch, onbewust aangeleerd gedrag of reacties. Deze automatische reacties zijn met een bewuste benadering niet of slechts zeer moeizaam te beïnvloeden. Het bewuste spreekt als het ware een andere taal dan het onderbewuste. Als u bijvoorbeeld heel angstig of onzeker bent, dan weet u vaak wel dat die angst en onzekerheid nergens op slaan. Maar al zegt u dat nog zo vaak tegen uzelf, het voelt van binnen anders, waardoor u er toch mee blijft rondlopen. Dat gevoel is het gevolg van een automatisme in het onderbewuste. Dus: wil je je klacht bij de kern aanpakken, dan zult u dat automatisme op onbewust niveau moeten veranderen.

Hypnotherapie is de enige therapievorm waarmee we op het vlak van het onderbewuste positieve veranderingen teweeg kunnen brengen. Waardoor angst, onzekerheid of andere klachten blijvend verdwijnen.

Toepassingen

Het is mogelijk met hypnotherapie een breed scala van klachten, problemen of belemmeringen snel en effectief aan te pakken. Ook kunt u in therapie leren hoe u optimaal gebruik kunt maken van je vermogens en kwaliteiten. Onderstaand volgt een greep uit de vele mogelijkheden. Naast directe hypnose maakt Martin ook gebruik van moderne Ericksoniaanse hypnotherapie, NLP- en andere psychotherapeutische technieken.

Angstklachten

Faalangst, diverse angsten, paniekaanvallen, fobieën, dwanghandelingen, algemeen angstig gevoel, angst na een traumatische gebeurtenis.

Spanningsklachten

Algemeen gespannen of angstig gevoel, slaapproblemen, hoofdpijn en migraine, astmatische aandoeningen (beïnvloed door spanning), stress, vermoeidheid, prikkelbaarheid.

Onzekerheid

Onzekerheid in sociaal contact, moeite met grote groepen mensen, onzekerheid in je relatie, moeite om nieuwe contacten aan te gaan, gevoelens van minderwaardigheid, midlife crisis.

Onverwerkte ervaringen

Traumatische ervaringen uit je jeugd, traumatische ervaringen na een misdrijf of ongeval, ingrijpende emotionele gebeurtenissen, hervinden van je emotioneel evenwicht.

Diverse psychische klachten

Burnout problematiek, overspannenheid, slaapproblemen, wisselende stemmingen, prikkelbaarheid, weinig plezier hebben in het leven, somberheid, rouw- en verliesverwerking.

Seksuele klachten

Erectiestoornissen/ impotentie, orgasmestoornissen, voortijdige ejaculatie, vaginisme, verminderd seksueel verlangen, stoornissen rondom de seksuele opwinding.

Ongewenst gedrag (afleren)

Roken (stoppen in 4 sessies), eten/ afvallen, drinken, nagelbijten, telkens weer in hetzelfde gedrag verzanden, steeds weer dezelfde fout maken.

Psychosomatische klachten

Hyperventilatie, hoofdpijn, prikkelbare darm syndroom (PDS), pijnklachten, lage rugpijn als gevolg van spanning, bedplassen, slaapproblemen, huidklachten.

Verbeteren van persoonlijk functioneren

Verbeteren van concentratie, verbeteren van doorzettingsvermogen, leren ontspannen, pijnbeheersing (ook bij bevallingen), prestatieverbetering in studie of werk, vergroten en verbeteren van sociale vaardigheden, vergroten van creativiteit, hervinden van zingeving en bezieling, vergroten van inzicht in uw persoonlijkheid of functioneren, grip krijgen op uw emotionele beleving, plezier en enthousiasme hervinden.

vertrouwen in jezelf, ruimte voor ontplooiing

Met hypnotherapie leert u dus, bewust en onbewust, klachten bij de basis aan te pakken met blijvend resultaat. Dat gaat sneller dan u denkt. U zult erachter komen dat u tot veel meer in staat bent dan u zelf voor mogelijk hield. Er ontstaat ruimte voor uw verdere ontplooiing, vrij van klachten of andere belemmerende gevoelens.

Hoe verder...?

Informatie over de sessie

Wat is het?

De eerste afspraak is een intakegesprek (gratis) en aansluitend een hypnotherapie sessie (€95,-). Deze bijeenkomst duurt zo'n anderhalf uur.

Wat gaan we doen?
Tijdens het intakegesprek leren we elkaar beter leren kennen. Samen bepalen we een doelstelling voor de behandeling..

Aansluitend volgt een hypnotherapie-sessie die gericht is op het bereiken van het doel en de verandering. Gedurende de sessie ben je volledig bij bewustzijn, maar ervaar je wel een soort trance die helpt bij de hervorming van het onderbewustzijn.