3 DAAGSE BASISOPLEIDING REATTACH 31 JANUARI WEER VAN START!

ReAttach is een door Dr. Paula Bartholomeus ontwikkeld als trans-diagnostische interventie om kinderen, en volwassenen te ondersteunen bij het verwerken van psychologische stress en het ontwikkelen van stresstolerantie, adaptieve (pro)-actieve coping stijlen en veerkracht. Er zijn specialisatie en verdieping modules ontwikkeld om ReAttach als maatwerk interventie in te leren zetten bij complexe problematiek zoals autisme, trauma, niet aangeboren hersenletsel.

Inmiddels wordt ReAttach wereldwijd door zorg professionals ingezet bij kinderen en volwassen met centraal neurologische problematiek, functioneel neurologische stoornissen, oncologische problematiek, psychosomatische klachten, (psycho)geriatrische problematiek, taal- spraakstoornissen en post-traumatische en stress-klachten.

De kracht van ReAttach is dat je niet hoeft te práten over wat je hebt meegemaakt, waar je last van hebt, wat je wilt veranderen, of wat je wilt verwerken. Je zou ReAttach kunnen zien als een lichaamsgerichte psychotherapie waarbij de therapeut je helpt om sterker te worden door (gemiddeld 5 keer) een training te doen. ReAttach maakt gebruik van stemgebruik, denkopdrachten en lichte ritmische aanraking op de handen. Het zorgt ervoor dat je zelf in staat komt om de juiste informatie op te halen, te registreren en te (her)plaatsen. Met ReAttach ontstaan er nieuwe inzichten, krijg je meer rust en overzicht en kun je werken aan persoonlijke leerdoelen.

Accreditaties:

SKJ
24 punten

NVO Orthopedagoog-Generalist
24 punten

NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog
24 punten

FGzPt Specialismen GZ-psycholoog
16 punten

NIP A&O | A&G
19 punten

NIP Lichaamsgericht Werkend Psycholoog
18 punten

NVRG
12 punten

Kwaliteitsregister Psychotherapie NVP
16 punten

Praktijkondersteuners
18 punten

NvVPO
18 punten

POH-GGZ
18 punten

Register Vaktherapie
36 punten

Registerplein
102 punten

Deskundigheidsbevordering GGZ-agogen,
GHO, Maatschappelijk Werk, Sociaal Agogen,
Sociaal Werkenden


Paramedici

ADAP EN
64 punten

ADAP NVLF
64 punten

ADAP VVOCM
64 punten

KNGF
48 punten

Verloskundigen
Deskundigheidsbevordering 16 punten


SAMENGEVAT:

ReAttach = laagdrempelig

ReAttach is een methodiek waarbij je cliënt niet hoeft te praten en het is niet nodig dat trauma’s of nare gebeurtenissen opnieuw beleefd worden.

ReAttach = een kortdurende interventie

ReAttach is een opmerkelijke, snelwerkende en in de praktijk bewezen methode met gemiddeld 5 behandelingen verspreid over 3 maanden.

ReAttach = snel resultaat

Cliënten ervaren al na enkele sessies een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress. De executieve functies verbeteren: zij krijgen meer overzicht en kunnen beter organiseren en plannen.

ReAttach = breed toepasbaar

ReAttach wordt als systemische interventie ingezet bij kinderen, jongeren en volwassenen met psychotrauma, effectregulatie stoornissen, hechtingsproblemen, psychosomatische klachten en ontwikkelingsstoornissen.

ReAttach = persoonlijke groei

ReAttach is een meerwaarde voor iedereen die als persoon wil groeien door op een goede manier om te gaan met onaangename gedachten, gevoelens en ervaringen, en te focussen op wat echt belangrijk is in zijn of haar leven.

ReAttach = de ‘missing link’

ReAttach is een methode die door de diverse beroepsgroepen als de ‘missing link’ wordt ervaren.

En voor veel beroepsgroepen ook geaccrediteerd!!

Psychologenpraktijk "Charoëla"

Geluk moet je soms een handje helpen....