Wat is e-health?

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. E-health wordt ook wel ‘zorg via internet’ genoemd. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor e-health bij Psychologenpraktijk Charoëla. We bieden onder andere online programma’s, games en andere applicaties aan. Bij veel programma’s kun je zelfstandig aan de slag, maar er zijn ook behandelprogramma’s waar je samen met de behandelaar aan werkt. Cliënten zijn dankzij e-health in staat de regie te nemen over hun gezondheid. Omdat we zien dat de effecten van e-health het grootst zijn wanneer deze in combinatie met persoonlijk contact wordt aangeboden, zetten we bij Charoëla altijd een combinatie in van zowel e-health als persoonlijke gesprekken. Dit wordt ook wel “blended therapie” genoemd. De online programma’s en behandelingen bevinden zich in een online privé omgeving. Programma’s kunnen worden afgewisseld met filmfragmenten, opdrachten, educatie en animaties.

karify logo

Karify

Karify is een eHealth platform en cliëntenportaal dat gebruikers en professionals verbindt via interventies, veilige communicatie, informatie-uitwisseling en online inzage. Cliënten krijgen in Karify de beschikking over hun eigen persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Bij Psychologenpraktijk Charoëla hebben wij de beschikking over dit zeer prettige en veilige eHealth platvorm. Binnen het Karify platform betekent eHealth dat er digitale elementen zoals online communicatie, interventies en informatie worden gecombineerd met persoonlijke begeleiding: blended zorg. Het realiseren van een optimale cliëntreis met de juiste combinatie van persoonlijk contact en techniek, draagt bij aan een duurzame gedragsverandering bij de cliënt. Voordeel is dat er ook veel in de eigen persoonlijke leefomgeving gewerkt kan worden. Het Karify eHealth platform voorziet de cliënt in zijn hulpbehoefte en ondersteunt ons als professional bij ons werk. Met realtime inzage in voortgang, communicatiemogelijkheden en een interventie-catalogus. Taakgericht, multidisciplinair en multi-device.

Wat is Cogmed?

De Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. Het werkgeheugen is een systeem dat informatie kort opslaat en bewerkt. In het dagelijks leven gebruiken we ons werkgeheugen bij het onthouden van instructies, oplossen van problemen, het vasthouden van de concentratie en je niet laten afleiden. Bij 80% van de deelnemers leidt deze training tot een aanzienlijke verbetering van de concentratie. De Cogmed Werkgeheugen Training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Train het werkgeheugen

cogmed logo

De kracht van Cogmed is dat het programma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen. Het trainingsprogramma past zich aan aan het niveau van presteren. Je wordt continu uitgedaagd om nog beter te presteren en je eigen grenzen te verleggen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en zal het effectief getraind worden.

Voor wie is Cogmed?

Cogmed is inzetbaar van jong tot oud en beschikbaar in 3 versies. Voor kinderen van 4 tot 7, van 7 tot 17 en voor volwassenen. Elk helpt op een specifieke manier het werkgeheugen te trainen via adaptieve opdrachten die zich aanpassen aan het niveau van de gebruiker.

cogmed volwassenen

Hoe vindt het plaats?  

Cogmed heeft een veelomvattend software-trainingsprogramma met een persoonlijke coach ontwikkeld. Kleuters en hele jonge kinderen trainen met Cogmed JM (15-20 minuten). Kinderen vanaf 7 jaar trainen met het zogenaamde Cogmed RM trainingsprogramma (45-60 minuten). Volwassenen trainen met Cogmed QM (30-
45 minuten).  

JM versie cogmed

Elke trainingsdag begeleidt Cogmed zijn gebruiker digitaal door verschillende oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal gemaakt op het trainen van zowel het visueel-ruimtelijke als het verbale werkgeheugen. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen past zich continu aan aan de prestaties van de gebruiker. Het gehele proces wordt begeleid door mij als gekwalificeerde Cogmed Coach. Als Cogmed door een kind wordt gedaan, wordt van de ouders van een kind verwacht dat zij voor het kind de trainingshulp zijn tijdens de dagelijkse training. De training kan thuis m.b.v. een goede laptop en fatsoenlijke internetverbinding plaatsvinden.

Wekelijks is er een coachmoment met jou bij mij op de locatie. Hierin vindt dan de dagelijkse training plaats alsmede feedback op de training, het welbevinden en vooral de verwachte voortgang. De terugkoppeling vindt bij jonge kinderen plaats naar de trainingshulp en het kind.

En wat levert het op?  

Je kunt pieken op je werk of in je sport. Je kunt je beter concentreren. Je kunt beter gestructureerd te werk gaan. Je kunt beter het overzicht bewaren. Je leert belangrijke informatie beter onthouden. Je bent beter in staat om afleidingen te negeren.

Meer informatie: www.cogmed.nl
Zelf uitproberen: ga naar www.training.cogmed.com en log in met

gebruikersnaam: test

en wachtwoord: test99.